Senior Voyage Italia Bologna Bologna Hotel Due Mari Avion de la 295.00 € - 7 nopti

Senior Voyage Italia Bologna Bologna Hotel Due Mari Avion de la 295.00 € - 7 noptiSenior Voyage - 25.00 %

295.00 €/persoana

Transport: Avion
Plecari din: Bucuresti, Brasov, Constanta, Pitesti, Ploiesti, Buzau
Camere: Camera Dubla
Regimuri de Masa: Demipensiune


VENETIA - REGINA MARILOR

Rimini – San Marino – Ravenna – Bologna – Venetia – Padova – Verona – Mantua – Lago di Garda – Florenta – Montepulciano – Assisi

Senior Voyage va oferă posibilitatatea să vizitaţi unul dintre cele mai celebre oraşe din lume, Veneţia. Oraşul se află în topul destinaţiilor care trebuie vizitate cel puţin o dată într-o viaţa pentru a ne bucura de frumuseţea sa, de canalele mici ce şiroiesc printre case renascentiste, de ferestrele cu flori deasupra apei, de podurile romantice, de o plimbare cu celebra gondolă şi de priveliştea din piaţa San Marco spre lagună şi Insula Murano. O simplă rostire a cuvântului “Veneţia” ne duce cu gândul la unul dintre cele mai romantice oraşe din lume şi la una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă, pentru care gondolele şi carnavalurile pline de culoare şi extravaganţă sunt definitorii. An de an, Veneţia este venerată şi idolatrizată de milioanele de turişti care îşi dau întâlnire în oraşul plin de istorie, tradiţii, distracţie şi bună dispoziţie. Cu desăvârşire, Veneţia este plină de magie şi poate transforma orice pieton într-un personaj de poveste. Asemenea carnavalurilor de renume mondial, Veneţia se bazează pe mister şi admiraţie. Întregul oraş este o capodoperă arhitecturală extraordinară în care majoritatea clădirilor conţin lucrări ale unora dintre cei mai mari artişti ai lumii, cum ar fi Giorgione, Titian, Tintoretto şi Veronese. Veneţia este o realizare artistică unică. Oraşul este construit pe 118 insule mici şi pare că pluteşte pe apele lagunei, compunând un peisaj de neuitat, a cărui frumuseţe imponderabil i-a inspirat pe Canaletto, Guardi, Turner şi mulţi alţi pictori.

Laguna din Veneţia are, de asemenea, una dintre cele mai mari concentraţii de capodopere din lume: de la Catedrala Torcello la biserica Santa Maria della Salute. Rimini Relicve romane, plaje pline de turişti, cluburi de noapte hedoniste şi amintirea regizorului Federico Fellini sunt o combinaţie puţin neaşteptată care defineşte staţiunea Rimini. Deşi aici a fost o aşezare de peste 2000 de ani, coasta Rimini era efectiv doar o zonă cu dune de nisip până în 1843, când s-a dezvoltat prima locaţie de băi. Cabanele de plajă au evoluat rapid întro mega staţiune care a fost o scenă a iubitorilor de distracţie şi cluburi de noapte prin anii 90. Iar în ciuda istoriei sale interesante, suvenirurilor cu şi despre filmele lui Fellini şi a culturii restaurantelor foarte bună, 95% dintre vizitatorii săi sunt atraşi de către plaja de nisip lungă, lată, deseori zgomotoasă şi uneori foarte colorată. San Marino - cea mai mică republică din lume sau “Serenissima Repubblica di San Marino”. La o suprafaţă de puţin peste 61 kmp şi o populaţie estimată la 32.000 persoane, capitala republicii este oraşul San Marino, iar cel mai mare oraş este Dogana. Republica San Marino s-a format pe bazele comunităţii monastice fondată de pietrarul Marinus din Arba şi se mândreşte ca fiind cel mai vechi stat suveran şi republică constituţională din lume (încă existentă).

Excursii gratuite:
1. Bologna (tur panoramic 3-4 ore)
Amestecând eleganţa cu modernismul într-un decor frumos împrejmuit de coloane, Bologna este un oraş al extremelor. Pe de-o parte este oraşul muncitor, tehnic şi modern, localizat în bogata vale Po, unde iubitorii de operă ies pe paşi de vals din teatrele regale şi umplu unele dintre cele mai bune restaurante şi trattorii din lume. Pe de cealaltă parte este un oraş la curent cu lumea, politic şi agresiv care găzduieste cea mai veche universitate din lume şi este faimos pentru piaţetele
împodobite cu graffiti. Nu e de mirare că Bologna a primit atât de multe porecle de-a lungul istoriei. La Grassa (cea grasă) celebrează moştenirea culinară (sosurile ragu şi bolognez au fost inventate aici). La Dotta (cea învăţată) se referă la universitatea fondată aici în 1088. La Rossa (cea roşie) face aluzie la culoarea de teracotă a clădirilor medievale.
2. Rimini (o jumătate de zi)
Cândva o colonie latină prosperă cunoscută ca Arimium, Rimini şi-a schimbat conducerea şi înfăţişarea începând cu Evul Mediu cand a trecut sub conducere bizantină, ulterior lombardă şi papală, culminând cu domnia ştrengărească a lui Sigismundo Malatesta în secolul 15. Din păcate însa, Rimini a fost cel mai afectat oraş italian în timpul celui de-al
doilea Război Mondial când aici s-a purtat brutala Bătălie de la Rimini, în timpul căreia se estimează ca s-au tras 1.5 milioane de muniţie de către aliaţi împotriva oraşului ocupat de germani. Fondat de către romani în 268 i.e.n, aici au fost ridicate monumente ca Arcul lui Augustus, Podul Tiberius, iar în timpul Renaşterii s-a construit Casa lui Malatesta care găzduia artişti ca Leonardo care au realizat opere de genul Templului Malatesta. Muzeul lui Fellini, Museo degli Sguardi, Amfiteatrul, Domul Chirurgilor, Palazzo dell’Arengo, biserica Sant’Agostino şi Castel Sismondo sunt unele dintre cele mai importante obiective turistice ale oraşului. Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.

Nu ratati excursiile optionale: 1. Veneţia şi Padova (durata: o zi) 

După micul dejun ne îndreptăm către minunata Veneţie. Odată ajunşi aici, ne îndreptăm spre Piaţa San Marco, unde se află Campanila, Procuratiile, Palatul Dogilor şi Basilica San Marco, cu fantastice mozaicuri de inspiraţie bizantină. Turiştii familiarizaţi cu Veneţia pot merge individual în croazieră pe insula Murano. Continuăm excursia noastra cu oraşul Padova. Probabil cel mai bine cunoscut ca oraşul Sfântului Anton, Padova, capitala provinciei cu acelaşi nume din regiunea Veneto, este unul din cele mai importante oraşe artistice ale Italiei. Are în spate 3.000 de ani de istorie. Vom putea admira Basilica Sant'Antonio di Padova, Palatul de Justiţie, Domul din Padova, despre care putem spune că este cea mai importantă biserică, alături de Basilica Sant'Antonio di Padova, şi care este dedicat Adormirii Fecioarei Maria. Aici este înmormântat Barbarigo San Gregorio, fost episcop de Padova. Un oraş-stat medieval, cu a doua cea mai veche universitate din Italia, Padova contestă atât Veneţia, cât şi Verona pentru hegemonie regională. O serie de fresce extraordinare reaminteşte de epoca de aur a oraşului – inclusiv Capella degli Scrovegni, opera remarcabilă a lui Giotto, şi St. Anthony din Scoletta del Santo a lui Titian. 

2. Verona, Mantua si Lago di Garda 

Începem minunata noastră excursie îndreptându-ne spre Verona, unde vom putea admira Arenele Romane, Casa Julietei, Piaţa delle Erbe, Palatul şi Mormintele Scaligerilor. Aşezat de-o parte şi de alta a râului Adige, Verona este una dintre destinaţiile turistice principale ale ţării datorită moşternirii sale artistice, a festivalurilor anuale şi ale operelor, în special cele organizate în Arena, anticul amfiteatru roman încă funcţional. Trei dintre cele mai cunoscute opere ale lui Shakespeare au ca locaţie acest oraş: Romeo şi Julieta, Cei doi gentelmeni din Verona şi Îmblânzirea Scorpiei. În plus, oraşul în întregime este locaţie protejată UNESCO World Heritage Site datorită structurii sale urbane şi a arhitecturii antice. Numele oraşului vine de la râul care îl traversează, cunoscut ca Vera înainte de actualul Adige. Iulius Cezar venea la Verona în vacanţă sau când avea nevoie de relaxare, iar Dante, Petrarh şi Giotto au locuit şi creat în acest oraş. Mantua s-a dezvoltat în jurul anului 2000 i.e.n dintr-o mică aşezare de pe malul râului Mincio, care curge dinspre Lacul Garda către Marea Adriatică. Numele său derivă din cel al zeului etrusc Mantus. Oraşul este acum înconjurat pe trei laturi de lacuri artificiale create în secolul 12 ca şi mecanism de apărare, al patrulea lac care închidea oraşul pe insulă fiind secat în secolul 18. Mantua este recunsocută pentru rolul important avut în istoria operei, dar este cunoscut şi pentru palatele elegante şi panorama medievală şi renascentistă a oraşului. Aici, compozitorul Monteverdi a avut premiera operei sale Orfeu şi tot aici a fost exilat Romeo în opera lui Shakespeare Romeo şi Julieta. 

Datorită apei cu o nuanţă de albastru transparent, Lacul Garda este un loc unic, unde vizitatorii se pot bucura de o vacanţă plină de relaxare, distracţie şi experienţe memorabile. Lacul Garda are acel ceva care intrigă şi atrage. De-a lungul timpului, poeţi şi politicieni, dive şi dictatori au fost atraşi de captivantul Lac Garda (Lago di Garda), datorită combinaţiei perfecte de ape “ciufulite” de vânt, localităţi rurale şi hectare întregi de viţă-de-vie.

3. San Marino si Ravenna (o zi)

După micul dejun, pornim spre San Marino unde vizităm castelul medieval şi apoi continuăm cu Ravenna, fosta capitala a Imperiului Roman, cu faimoasele mozaicuri bizantine din sec. V. Într-un tărâm îndepărtat, cu mulţi ani în urma, erau trei turnuri antice aşezate pe trei stânci maiestuoase. Şi încă mai sunt! Vorbim despre Guaita, Cesta şi Montale, cele trei castele medievale din San Marino care ne amintesc că majoritatea poveştilor şi basmelor pe care le îndrăgeam ca şi copii, au rădăcini adânci în istorie. Nu vei găsi vrăjitoare viclene, dragoni înfometaţi sau intrigi sângeroase, însă San Marino s-ar încadra perfect în orice scenariu de poveste fantastică având la îndemână peisajele sale fermecate şi locaţia antică. Oraşul Ravenna a fost capitală a Imperiului Roman de Vest în secolul 5 (402-476), până la prăbuşirea acestuia. Are o colecţie unică de mozaicuri şi monumente creştine timpurii. Toate cele opt clădiri UNESCO World.

Heritage – Mausoleul Galla Placidia, Baptisteriul Neonian, Biserica Sfântului Apollinare cel Nou, Capela Arhiepiscopală, Mausoleul lui Theodoric, Biserica lui San Vitale şi Biserica Sfântului Apollinare din Classe – au fost construite în secolele 5 şi 6. Ele impresionează prin măiestrie artistică şi un amestec fascinant de tradiţie greco-romană, iconografie creştină şi influenţe orientale

. 4. Florenţa - oraşul artelor (o zi)

După micul dejun, plecare spre Florenţa, unde se vizitează Santa Maria del Fiore, Baptisteriul, Piaţa Senioriei - un veritabil "muzeu în aer liber", Palazzo Vecchio, Galeriile Uffizzi, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti şi Basilica Santa Croce. Plimbaţi-vă pe unele dintre cele mai vechi străzi din oraş, până când ajungeţi la râul Arno, apoi traversaţi Ponte Vecchio şi experimentaţi partea cosmopolită a oraşului Florenţa – Oltrano. Surprinzător de mică, Florenţa este ca nici o altă destinaţie de vacanţă. Este magnetică, romantică şi mereu colindată de turişti.

5. Assisi si Montepulciano (o zi)

Assisi este un oraş din centrul Italiei, cel mai bine cunoscut ca locul de naştere al Sf. Francisc de Assisi, patronal spiritual al Italiei, fondator al ordinului Franciscan şi unul dintre cei mai populari sfinţi catolici din istorie. Principala atracţie este Basilica di San Francesco, care conţine relicve sacre şi fresce frumoase din viaţa sfântului Francisc. Montepulciano este celebru nu doar pentru vinurile sale excelente, Vino Nobile di Montepulciano şi Rosso di Montepulciano, ci şi pentru peisajele de vis şi clima favorabiă. Poziţionat pe un deal din sudul Toscanei, nu foarte departe de Siena, oraşul medieval este de o rară frumuseţe şi oferă panorame vaste ale Val d’Orcia şi Val di Chiana, văi care o înconjoară. 

Servicii incluse : 

Biletul de avion Bucuresti-Bologna-Bucuresti

Transfer aeroport– hotel– aeroport

7 nopti de cazare hotel 4*

Mic dejun + cina + 1 pahar de apa si vin la masa

1/2 zi excursie optionala (tur panoramic Bologna)

Asistenta turistica pentru intreaga perioada 

Pretul nu include : 

Taxele de aeroport - 95 euro/ persoana

Intrarile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale

. Asigurare medicala si storno 

BONUS !!!

1. Excursie optionala BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Rimini)

2. Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

3. Reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

4. Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achita suplimentul de 50 euro de non-senior . 

Transferuri valabile pentru minim 4 persoane:

Brasov 12 €/pers/sens

Ploiesti 12 €/pers/sens

Constanta 12 €/pers/sens

Pitesti 12 €/pers/sens

Buzau 12 €/pers/sens

 

 

Hotel Due Mari


Localizat pe malul mării, Due Mari este un hotel modern cu piscină exterioară şi restaurant Romagna. Internet wi-fi, parcarea şi biciclete sunt disponibile fără cost suplimentar, şi toate camerele au balcon cu vedere către mare sau piscină. Camerele standard denumite Love sunt confortabile şi oferă servicii variate pentru un sejur plăcut. Acestea sunt mobilate clasic si fiecare are aer condiţionat, minibar şi televizor LCD. Micul dejun servit zilnic este dulce şi include biscuiţi proaspat pregătiţi, prăjituri şi croisante.

Parcul tematic Fiabilandia este la doar 2 km depărtare, iar gara din Rimini este la doar 15 minute drum cu maşina.

sau 

Hotelul Park Rimini se află la mai puțin de 1 minut de mers pe jos de propria plajă, oferind o piscină în aer liber, terasă însorită și camere dotate cu balcon. Hotelul pune la dispoziţie un restaurant şi o parcare privată gratuită. Toate camerele de la hotelul Park Rimini sunt dotate cu WiFi gratuit. Fiecare cameră include, de asemenea, aer condiționat, TV cu ecran plat și minibar. Restaurantul Regina aflat chiar pe malul mării serveşte preparate din bucătăria locală, fiind specializat în delicatese din fructe de mare. În fiecare zi este oferit un bufet de mic dejun italian, cu o selecţie de sucuri, cafea, ceai, cornuri şi prăjituri. Chiar în faţa hotelul se află stația autobuzului către gara Rimini.

 

Facilitati Copii

Facilitati Generale

  •  Inchirieri Biciclete
  •  Internet Wi FI
  •  Parcare
  •  Piscina
  •  Restaurant

Dotari Camere

  •  Aer Conditionat
  •  Baie cu dus
  •  Minibar
  •  TV satelit

Assisi

Assisi este un oraș aflat n centrul Italiei si este un important centru turistic și religios cunoscut drept casa sfntului Francisc de Assisi. Una dintre atracțiile orașului este Bazilica San Francesco construită ntre anii 1228-1253. Aceasta a fost puternic lovită de două cutremure ce au lovit Umbria n anul anul 1997. ...Detalii

Florenta

Florența este capitala regiunii italiene Toscana este cel mai populat oraș din aceasta regiune. Orașul se află pe rul Arno și este cunoscut pentru istoria și importanța sa n Evul Mediu și n Renaștere, n special pentru arta și arhitectura sa. Florenta este unul dintre cele mai bogate orașe si este considerat locul de naștere al Renașterii italiene. Centrul istoric al Florenței atrage anual milioane de turiști și a fost declarat de UNESCO Patrimoniu mondial n 1982, orasul fi...Detalii

Padova

Padova este un oraș din regiunea Veneto din nordul Italiei si este situat pe rul Bacchiglione, la marginea cmpiei Po. De asemenea, Padova este si capitala provinciei cu același nume si este un important centru economic și cultural al Italiei. Cea mai vestită atracție turistică a orașului este Bazilica Sf.Anton. n Padova gasim și una dintre cele mai prestigioase universități din Italia, dar si observatorul astronomic a lui Galileo Galilei. ...Detalii

Ravenna

Ravenna sau Ravena este un oraș din regiunea Emilia-Romagna-Italia. In oras gasim niste monumente paleocreștine din Ravenna au fost nscrise n anul 1996 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Ravenna a fost inițial o așezare etruscă, apoi umbră, insa romanii au colonizat ntreaga vale a Padului n Secolul al II-lea .Hr.. ...Detalii

Rimini

Rimini este un oras din Riviera Italiana. Acesta a fost fondat in anul 286 i.Hr., de catre romani, si in ziua de astazi este o statiune balneara si un important centru turistic....Detalii

San Marino

Republica San Marino este unul din cele mai mici state din Europa, dar și din intreaga lume. Aceasta enclavă este situată n centrul Italiei....Detalii

Venetia

Veneția este principalul oraș al regiunii Veneto. ntregul oraș și ntreaga lagună au fost declarate n 1979 patrimoniu al umanității de către UNESCO....Detalii

Verona

Verona este un oraș din regiunea Veneto-Italia si este vizitat n fiecare an de peste 100 milioane turiști, cei mai mulți dintre ei fiind străini. Aici gasim o bogăția artistică și diverse manifestări anuale, cum ar fi stagiunea lirică areniană. Orasul este cunoscut mai ales din cauza lui Romeo si Julieta. ...Detalii