Piata San Marco din Venetia

Piata San Marco este cea mai cunoscuta piata din Venetia si este inconjurata de cafenele si buticuri superbe. Napoleon numea aceasta piata “receptia cea mai frumoasa a Europei”. Piata San Marco a fost pavata la sfarsitul sec al XIII-lea cu caramizi aranjate in forma de mozaic, insa in anul 1723 caramizile au fost inlocuite cu un pavaj mult mai complex compus din trahite (roci vulcanice).


Venetia

Venetia

Veneția este principalul oraș al regiunii Veneto. Întregul oraș și întreaga lagună au fost declarate în 1979 patrimoniu al umanității de către UNESCO.

Verona

Verona

Verona este un oraș din regiunea Veneto-Italia si este vizitat în fiecare an de peste 100 milioane turiști, cei mai mulți dintre ei fiind străini. Aici gasim o bogăția  artistică și diverse manifestări anuale, cum ar fi stagiunea lirică areniană.
Orasul este cunoscut mai ales din cauza lui Romeo si Julieta.

 

Padova

Padova

Padova este un oraș din regiunea Veneto din nordul Italiei si este situat pe râul Bacchiglione, la marginea câmpiei Po. De asemenea, Padova este si capitala provinciei cu același nume si este un important centru economic și cultural al Italiei.

Cea mai vestită atracție turistică a orașului este Bazilica Sf.Anton.

În Padova gasim și una dintre cele mai prestigioase universități din Italia, dar si observatorul astronomic a lui Galileo Galilei.