Fontana di Trevi

Fontana di Trevi este cea mai cunoscuta si probabil cea mai frumoasa fantana din intrega Roma. Monumentul impresionant domina micuta piata Trevi situata in cartierul Quirinale, aceasta aflandu-se la capatul unui apeduct construit in anul 19 i. Ch. ce se numeste Aqua Virgo. Apeductul mentionat aduce apa de la izvoarele Salone  si aprovizioneaza fantanile din centrul istoric al Romei cu apa.

 


Roma

Roma

Roma este capitala Italiei si este situata pe malul fluviului Tibru. Orașul are o istorie foarte îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne. 

Roma este un important centru turistic, aici gasindu-se monumentele cele mai faimoase din Italia: Colosseumul și Columna lui Traian.
De asemenea, in Roma gasim si o enclavă si anume statul Vatican-un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, și capitala singurei religii care are reprezentație în Națiunile Unite.

Vatican

Vatican

Vatican, oficial Statul Cetății Vaticanului, este un mic stat suveran al cărui teritoriu constă dintr-o enclavă în capitala Italiei, Roma. Suprafata Vaticanului este de aproximativ jumătate de kilometru pătrat. 
Mica enclava este condusa de către Papa, și astfel poate fi considerat un stat ecleziastic în care funcțiile înalte sunt ocupate de către clerici. 
Vaticanul este cel mai mic stat independent din punct de vedere al suprafeței și al numărului de locuitori.
Întreg teritoriul statului Vatican a fost înscris în anul 1984 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, acesta fiind considerat in sine o atractie si un obiectiv turistic al Italiei.