Palatul Reginei Maria

Palatul din Balcic este o fosta resedinta de vara a Reginei Maria, construit intre 1924-1927 de arhitectii italieni Amerigo si Augustino. Bugetul imens care le-a fost pus la dispozitie pentru crearea palatului s-a dovedit a fi pe masura frumusetii si impozantei acestuia, cei doi reusind sa realizeze unul dintre cele mai frumoase domenii din acele vremuri ce includea si un minunat parc, ce in timp a devenit o adevarata gradina botanica vestita pentru speciile adapostite.


In cadrul acestuia regasim mai multe elemente, cladiri si un parc, devenit gradina botanica stiintifica gestionata de Universitatea Kliment Ohridski din Sofia. Complexul este alcatuit din mai multe vile si cladiri auxiliare, care sunt diferentiate prin elemente vechi, gotice, orientale si maure.
Castelul este numit si Cuibul Linistit (Quiet Nest) este de fapt o vila cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie strajuit de un minaret si este construit de-a lungul a trei terase si combina elemente ale stilului maur, stilului mediteraneean cu cel al caselor bulgaresti. Este foarte aproape de mare, fiind despartit de aceasta doar de faleza. A fost locul preferat al Reginei Maria, in care aceasta a locuit, tocmai de aceea ramanandu-i denumirea de Castel.
Atractiile domeniului: Gradina lui Allah cu alei pavate cu piatra adusa din Maroc si cea mai mare colectie de cactusi din sud estul Europei cu o vechime de 80 de ani.
Fantana de argint aflata la o distanta destul de mica de intrare, usor in stanga, aceasta putand fi usor ratata in lipsa unei harti. 
Cascada este una dintre atractiile cele mai spectaculoase, aici veti putea admira cursul unui rau a carui cadere de la o inaltime de 9 metri va va impresiona cu siguranta.
Aleea vinului este o locatie in care impatimitii vinului vor putea degusta diverse soiuri de vin, aici afladu-se o adevarata colectie de vinuri.
Tronul Reginei Maria este facut din marmura si este unul dintre locurile preferate in care regina prefera sa petreca timpul, de aici putand fi vazuta marea in toata splendoarea.
Mormantul Reginei Maria este un colt retras, aflat putin mai sus de Castel. Pentru a ajunge aici trebuie sa urcati niste trepte pavate cu piatra. Privelistea este superba, marea se vede perfect. Mormantul este sapat in stanca, fiind de fapt un cavou, umbrit de un copac si dominat de o cruce, pe care se poate vedea o scurta inscriptie, reprezentand povestea vietii Reginei. Regina Maria nu se afla insa inmormantata aici, ci in Biserica Manastirii Curtea de Arges.
Printre atractiile domaniului se mai afla: Ghereta Santinelei (chiar la intrarea pe domeniu), Gradina Ghetsemani, Vila Sageata Albastra, Coltul Magnolia, Izvorul Sfant, Aleea Valului Albastru, Digul, Gradina Curtea Englezeasca, Puntea Suspinelor, Vila Moara, Vila Salon, Restaurantul Coroana, Aleea Secolelor, Gradina Labirint, Vila Gutman, Vila Suita, Vila Ciuperca, Vila Izbanda, Gradina Craing.
Regina Maria Alexandra Victoria de Edinburgh este considerata una dintre cele mai de succes suverane ale Europei din secolul trecut. Ea s-a nascut in 1875, in Kent, Anglia si a fost nepoata legendarei Reginei Victoria.
La varsta de 18 ani, ea a devenit regina Romaniei prin casatoria sa cu Principele Ferdinand Viktor Albert Hohenzollern Meynred. Ei au avut cinci copii: doi fii si trei fiice - cel mai mare Carol (viitorul rege al Romaniei Carol al II-lea) si Nicolae, Elizabeth (Helena) - viitoarea regina a Greciei, Maria (Marioara) - regina Serbiei si Iliana cea mai mica - casatorit cu ducele habsburg - Antony.
Pentru a reusi sa vizitati intreg domeniul, cel mai bine este sa cumparati o harta a acestuia, de la intrare si sa urmati fiecare punct indicat pe harta. In pas de plimbare aveti nevoie de aproximativ patru ore pentru a parcurge intreg domeniul.


Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur este o stațiune litorală de pe coasta Mării Negre din Bulgaria, lângă parcul național Varna (zonă protejata).
Acesta este situat la 17 km nord de centrul orașului Varna, este practic legata de oraș printr-o serie continuă de stațiuni și comunități rezidențiale. Nisipurile de Aur este o destinație turistică populară, existând mulți vizitatori din România, Germania, Marea Britanie, Rusia, Țările Scandinave, Franța, Europa Centrală și de Est, din Golful Persic, Israel, și din alte țări, atrase de climatul favorabil, peisajul pitoresc și de prețurile rezonabile.

Sunny Beach

Sunny Beach

Sunny Beach este o stațiune turistică din Bulgaria, aflata pe litoralul Mării Negre, în comuna Nesebăr.

Balcik

Balcik

Balcic este un oraș la țărmul Mării Negre, din nord-estul Bulgariei. În prezent, Balcicul este una dintre atracțiile turistice ale Bulgariei.
În perioada anilor 1913-1940, acesta a aparținut Regatului României, împreună cu restul Dobrogei de Sud.
În anul 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobândit de Bulgaria. 
In Balcic se află Castelul din Balcic, reședința de vară preferată a Reginei Maria.

 

Obzor

Obzor

Obzor este un oraș în Obștina Nesebăr-Regiunea Burgas-Bulgaria. Este o stațiune populară de pe litoralul bulgar al Mării Negre.

Sf. Constantin si Elena

Sf. Constantin si Elena

Statiunea Sfantul Constantin si Elena se afla in apropierea Nisipurilor de Aur si a fost fondata in anul 1908 ca un centru balneologic si este cea mai veche statiune de pe litoralul bulgaresc. Aceasta statiune este un important centru baleneo-terapeutic din Bulgaria.
Aceasta statiune se remarca prin farmecul sau pitoresc, dar si prin nisipul foarte fin si prin izvoarele termale care se gasesc pe plaja.

Albena

Albena

Albena este o stațiune turistică de pe litoralul Mării Neagre în nord-estul Bulgariei, situată la doar 12 km de Balcic și 30 km de Varna.

Statiunea a fost construită in special ca stațiune turistică, aceasta avand un stil arhitectonic unitar și unic. Majoritatea hotelurilor sunt situate chiar pe plajă, cu maximă expunere la soare și acces direct la plajă. Albena se situează în apropierea altor centre turistice, culturale și comerciale, reușind totuși să își păstreze habitatul natural. 
In Albena gasim o plajă în lungime de 5 km, cu o lățime de 150 m, cu nisip fin; apa mării fiind curată, calmă și caldă. Adâncimea apei nu depășește 1,6 metri la o distanță de 100–150 de metri de mal.

Numele stațiunii provine de la numele unui personaj dintr-o povestire a scriitorului bulgar Yordan Yovkov. Albena este un prenume feminin bulgăresc.

Duni

Duni

Duni este o statiunea din Bulgaria, situata la doar 10 minute de mers cu masina de orasul Sozopol.

 

Nessebar

Nessebar

Nesebăr sau Nessebar este o stațiune turistică din Bulgaria, situat la circa 120 km sud de Balcic. 
Orasul este amplasat pe o peninsulă lungă de 850 m și lată de 350 m, în care se ajunge printr-un istm. 
Numit si „Perlă a Mării Negre” și „Dubrovnik al Bulgariei”, Nesebăr este o cetate-muzeu, bogată în istorie, ce se întinde de-a lungul a trei milenii.

Nesebăr este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, acesta fiind construit pe vechile ruine ale așezării trace Mesambria.

Kaliakra

Kaliakra

Capul Caliacra este un monument al naturii din Dobrogea bulgărească  si cuprinde o cetate medievală și o rezervație naturală.
Acesta este situat în N-E Bulgariei, la 60 km de Varna și la 80 km de Constanța, în Dobrogea. 
Între anii 1913-1916 și 1918-1940, Capul Caliacra a făcut parte din județul Caliacra ce apartinea României. În anii 1930, naturalistul Grigore Antipa a întemeiat aici o stațiune de cercetări zoologice marine a Institutului Bio-Oceanografic din Constanța.

 

Varna

Varna

Varna este un oraș din estul Bulgariei, situat pe coasta de vest a Mării Negre. Orasul este un important port maritim, dar si o importanta stațiune balneară. De asemenea, Varna este denumita adesea ca, capitala maritimă a Bulgariei, deoarece este cel mai mare oraș bulgar de coastă.