Grecia Circuit si Sejur Creta de la 469.00 € - 11 nopti

Grecia Circuit si Sejur Creta de la 469.00 € - 11 nopti31 Mai 2017 - 11 Iunie 2017

469.00 €/persoana

Transport: Autocar
Plecari din: Bucuresti
Camere: Camera Dubla
Regimuri de Masa: Mic Dejun


Programul Excursiei

31 Mai | Bucuresti – Sofia – Sidirokastro

Plecare din Bucuresti la ora 05:00 din Piata Victoriei pe traseul: Bucuresti, Giurgiu, Ruse, Sofia, Sidirokastro. Vizitam capitala Bulgariei, Sofia-unul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha si pietonal impreuna cu insotitorul de grup Catedrala Aleksander Nevski. Sosire in cursul serii in functie de formalitatile vamale. Seara sosire in Sidirokastro si cazare Hotel Olympic 3* sau similar.

1 Iunie | Sidirokastro – Salonic – Atena

Mic dejun. Plecare spre Salonic si tur panoramic cu autocarul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Biserica Sf. Dumitru, Turnul Alb (scurt popas). Excursia continua spre Atena, cu scurt popas la Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi-loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor. Plecare spre antica capitala-Atena-dominata de unul dintre cele mai puternice simboluri arhitecturale ale Epocii de Aur a Greciei–Partheonul. Cazare Hotel Achilion 3*  sau similar Atena.

2 Iunie | Atena – Acropole – Creta

Mic dejun. Facem cunostinta cu acesta cosmopolita metropola printr-un tur de oras panoramic si pietonal: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia. Dupa tur vizita cu ghid local la Acropole (biletul de intrare in valoare aproximativa de 12 € se achita la fata locului). Acropole reprezinta inceputul, locul in care a luat nastere civilizatia greaca antica: vestigiile pastrate aici-ale templelor Parthenon si Erechteion si ale templului Athenei Nike-sunt cele mai vestite atractii si, totodata, simboluri ale Greciei. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Atena. Va recomandam o vizita la unul dintre Muzeele Atenei sau program de cumparaturi. Seara, plimbare pietonala cu insotitorul de grup in celebrul cartier Plaka de la poalele Acropolei. Transfer cu autocarul in portul Pireu pentru imbarcare pe ferry-boat-ul de noapte cu destinatia Creta–Heraklion. Cazare in cabine de 4 locuri.

3 Iunie | Insula Creta – Agios Nikolaus – Plaja si padurea de palmieri de la Vai

Sosim in cursul diminetii in Insula Creta si vom debarca in portul Heraklion. Suntem in Creta-cea mai mare Insula din Grecia si a cincea cea mai mare din Marea Mediterana. In aceasta dimineata vom face o incursiune in estul insulei si vom vizita Agios Nikolaus (Sfantul Nicolae), oras port deosebit de pitoresc, cu trei deschideri catre mare, plin de taverne traditionale de un farmec aparte. Ne vom indrepta apoi catre Plaja Vai, situata in extremitatea nord-estica a insulei si care reprezinta una dintre cele mai vizitate si laudate plaje de pe intreg teritoriul Cretan, in special datorita padurii de palmieri care o inconjoara si care este considerată a fi cea mai mare padure de palmieri ce creste in mod spontan (salbatic) din intreaga Europa. Timp liber pentru plaja. Transfer la hotel si cazare. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Agrabella 3* sau similar Creta.

4 Iunie | Rethimno – Chania – Fodele

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja. Optional, Excursie in Vestul Insulei Creta la Rethimno si Chania. Rethimno pastreaza inca o infatisare aristocratica, avand cladiri care dateaza din Sec al XVI-lea, ruine bizantine si greco-romane, un mic port venetian si strazi inguste. Este fara doar si poate cel mai bine pastrat oras venetian din Creta, celebru pentru castelul venetian de aici, Forteza, unul dintre cele mai mari castele din Creta. Continuam excursia cu o vizita in Chania–al 2-lea oras ca marime din Creta. Chania a fost construit pe ruinele orasului antic Kydonia si a fost locuit inca din Neolitic. Orasul a inceput sa se dezvolte in timpul erei minoice, cand a devenit unul dintre cele mai importante centre economice ale Greciei antice. Astazi Chania este „capitala culturala” a Insulei Creta. Printre obiectivele turistice de interes pe care le vom vizita aici se numara centrul vechi al orasului, care se intinde in jurul frumosului port venetian, vechiul far, fortareata Firka, Muzeul Naval, etc. Ultima vizita pe ziua de astazi o vom face, pe drumul de intoarcere, in localitatea Fodele. Aici s-a nascut in 1541 pictorul Dominikos Theotokopoulos (in traducere “fiul Maicii Domnului”), supranumit El Greco. Pictor renascentist, dar si poet si architect, a carei faima a crescut in Spania, la Toledo, de unde si numele cu care a ramas in istoria artei. Intoarcere la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Agrabella 3* sau similar Creta.     

5 Iunie | Insula Santorini

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja. Optional, Excursie in Insula Santorini. Insula Santorini, aflata in sudul Marii Egee la 120 de mile marine de Creta, atrage turistii datorita faimei potrivit careia in această regiune s-a gasit legendara Atlantida. Aici se afla un sat-castel, Pyrgos, celebru pentru ca are mai multe biserici (75) decat case! De altfel, se spune ca Santorini este locul in care "sunt mai multe biserici decat case, mai mult vin decat apa, mai multi magari decat barbati". De asemenea, insula este renumita si pentru arhitectura deosebita a caselor, celebrele cladiri albe cu acoperis si coloane albastre si a impresionantei eruptii vulcanice din urma cu mii de ani. Timp liber la dispozitie. Intoarcere in Creta si transfer la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Agrabella 3* sau similar Creta.   

6 Iunie | Excursie in Sudul Insulei Creta: Matala – Manastirea Kaliviani – Festos si Gortys

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja. Optional, Excursie in Sudul Insulei Creta. Vom vizita pentru inceput Manastirea de maici Kaliviani si siturile arheologice Festos si Gortys. In Festos vom putea vizita unul dintre cele mai importante situri arheologice ale civilizatiei mionice, iar la Gortys–capitala romana a Cretei, un sit arheologic cu o vechime de peste 6.000 de ani. Aici s-a descoperit cel mai vechi si mai complet cod civil al Greciei antice. Ne continuam drumul catre Matala, un sat pitoresc cu o plaja foarte frumoasa si morminte romane din Sec II sapate in stanca. Matala este o statiune boema, fiind renumita in anii ’60 in randul hipiotilor. Fiind situata in sudul extrem al insulei, are deschidere catre Marea Libiei si continentul african. Timp liber pentru plaja. Intoarcere la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Agrabella 3* sau similar Creta.

7 Iunie | Excursie la Platoul Lasithi

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja. Optional, Excursie pe platoul Lasithi. Situat in nord-estul insulei, in unul din cele trei lanturi muntoase ale Cretei, in Muntii Dikti, este renumit pentru Pestera lui Zeus, locul unde conform legendei s-ar fi nascut Zeus dar si pentru satele sale pitoresti si cele aproape 10.000 de mori de vant, dintre care unele functioneza si astazi. Vom mai vizita manastirea bizantina Kera din Sec al XIII-lea. Intoarcere la hotel. Servirea cinei. Optional, Seara Cretana–un eveniment unic care nu poate fi ratat inainte de a pleca de pe insula. Va veti bucura de un meniu traditional acompaniat de muzica si dansuri traditionale cretane. Cazare Hotel Agrabella 3* sau similar Creta.  

8 Iunie | Heraklion – Knossos – Atena

Mic dejun. Pana la ora eliberarii camerelor, timp liber pentru plaja. La oras 12:00 ne imbarcam in autocar si pornim catre Heraklion–capitala si cel mai mare oras al insulei Creta. Vom vizita Palatul Knossos. Aici se afla ruinele unei importante asezari si ale unui palat minoic, descoperite si restaurate intre 1900-1931 de catre arheologul englez Sir Arthur Evans. Lucrarile de reconstructie s-au bazat pe vechi imagini ale palatului gasite pe frescele minoice locale. Dupa vizita, timp liber la dispozitie in Heraklion pentru cumparaturi sau plimbari pietonale impreuna cu insotitorul de grup. Seara, transfer cu autocarul in port pentru imbarcare pe ferry-boat-ul de noapte cu destinatia Atena–Pireu. Cazare in cabine de 4 locuri.

9 Iunie | Atena - Peloponez

Sosire in portul Pireu in cursul diminetii. Azi ne vom bucura de o frumoasa excursie in Peloponez. Peloponezul impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii Se viziteaza Istmul Corinth, Epidauros, Nafplio si Micene, unde vom vizita cetatea antica si mormantul lui Agamemnon. Excursia continua spre Rodini, o frumoasa statiune de pe malul Marii Mediterane ce ofera om priveliste mirifica asupra Golfului Corint, aflata la 20 de km de binecunoscutul oras Patras–unul din cele mai mari si cosmopolite orase ale Greciei moderne. Cazare Hotel Rodini 3* sau similar.

10 Iunie | Rodini – Patras – Delfi – Kalambaka

Mic dejun. Dimineata vom vizita Patras, cel mai mare oras si principalul port din Peloponez dar si renumit pentru sustinerea dezvoltarii culturii locale si a literaturii urbane primind chiar si distinsa denumire de Capitala Culturala Europeana in 2006. Vizitam Catedrala Sfantul Andrei–un simbol religios veritabil-unde s-au pastrat moastele Sfantului. Acestea se afla intr-o capela micuta, iar in spatele ei se afla ramasitele crucii sale in forma X. Parasim frumosul Peloponez pe unul din cele mai frumoase si spectaculoase poduri din lume: Podul Rion-Antirrion, este podul cu cea mai lunga punte suspendata din lume (2.252 de metri-record mondial), devansand, astfel, celebrul pod Golden Gate, a carui punte suspendata are o lungime de "numai" 1.966 de metri. Deplasare la Delfi–vizitarea celui mai important Oracol al lumii antice. Ne indreptam catre Kalambaka-un micut oras pitoresc aflat la poalele Meteorelor. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte ale Meteorei care încadrează partea de nord a orizontului. Cu o strada principala generoasa pe care se afla majoritatea hotelurilor, teraselor, restaurantelor si magazinelor, oraselul asteapta sa va impresioneze. Cazare Hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka.

11 iunie | Kalambaka – Meteora – Bucuresti

Mic dejun. Plecare de la hotel dimineata devreme pentru vizitarea complexului Monahal de la Meteora, inclus in Patrimoniul UNESCO si unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri apoi scurt popas la Zindros–principalul atelier de icoane bizantine-unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor. Plecare spre tara. Sosire la Bucuresti dupa miezul noptii in functie de formalitatile vamale.

Transferuri gratuite: Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia, Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni, Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti, Sibiu, Rm Valcea, Pitesti.
 Plecare Circuit-Sejur
 Al 3-lea adult in camera dubla                              450 €
 Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera                319 €
 Senior in camera dubla (varsta peste 65 ani)*     450 €
 Adult in camera single                                          619 €

*Nu se aplica daca Seniorul este cazat ca a 3-a persona in camera, avand deja reducerea aplicata.

Servicii incluse
• Ghid roman insotitor
• Transport cu autocar Interra
• Cazare 11 nopti la Hoteluri de 3* si ferry-boat astfel:
- 1 noapte cu mic dejun in Sidirokastro la Hotel Olympic 3* sau similar
- 1 noapte cu mic dejun in Atena la Hotel Achilion 3* sau similar
- 1 noapte pe ferry-boat Pireu => Heraklion in cabine de 4 locuri
- 5 nopti cu Demipensiune in Creta la Hotel Agrabella 3* sau similar
- 1 noapte pe ferry-boat Heraklion => Pireu in cabine de 4 locuri
- 1 noapte cu mic dejun in Rodini la Hotel Rodini 3* sau similar
- 1 noapte cu mic dejun in Kalambaka la Hotel Kosta Famissi 3* sau similar
• Tururi de oras la Sofia, Salonic, Atena, Heraklion
• Ghid local de Lb Romana pentru vizita de la Acropole
• Vizitele si excursiile din program: Schitul Sf Paraschiva, Excursie in Estul Insulei Creta la Agios Nikolaus si padurea de palmieri de la Vai, Heraklion, si Palatul Knossos, Excursie in peloponez, Patras, Delfi si Meteora
Nu sunt incluse
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea Storno
• Bilete de intrare la obiectivele turistice, excursiile optionale

Tarife valabile pentru minim 30 de participanti:

Rethimno si Chania: Tarif: 35 €/persoana si include: transport autocar, vizitele din program, insotitor de grup.

Insula Santorini: Tarif: 140 €/persoana si include: transfer hotel-port-hotel, transport ferry-boat dus-intors, turul Insulei Santorini, insotitor de grup.

Sudul Insulei Creta: Matala, Festos, Gortys si Manastirea Kaliviani: Tarif: 30 €/persoana si include: transport autocar, biletele de intrare la site-urile arheologice Gortys si Festos, vizitele din program, insotitor de grup.

Platoul Lasithi: Manastirea Kera si Pestera lui Zeus: Tarif: 25 €/persoana si include: transport autocar, biletul de intrare, insotitor de grup.

Seara Cretana: Tarif: 50 €/persoana si include: transfer cu autocarul dus – intors, cina traditionala acompaniata de muzica si dansuri specifice cretane

Atena

Atena este capitala Greciei si este un oras ce a cunoscut o evoluție glorioasă, mai ales n timpul Greciei Antice. Aceasta a fost locuită ncă din Epoca Bronzului și a fost guvernată pnă n jurul anului 1000 .Hr. de regi ionieni. Putem mentiona faptul ca Acropola din Atena a fost nscrisă n anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO....Detalii

Delfi

Delphi/Delfi este un oraș din Grecia antică, casă a Oracolului delfic n mitologia greacă, dedicat zeului Apollo și locuit de nimfa Cassotis. Delfi este localizat pe un platou din versantul Muntelui Parnassus. Numele de "Delphi" provine probabil de la Delphinios, un epitet atașat lui Apollo pentru a reda legătura sa cu delfinii. Exista si o legenda, conform careia, Apollo a venit pe jos pnă la Delphi din nord și s-a oprit la Tempe. Situl arheologic de la Delphi a fost nscris n a...Detalii

Meteora

Meteora este unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos. Aici exista șase mănăstiri, ce sunt construite pe piloni din piatră naturală, n apropierea rului Pinos și Munții Pindului. Cel mai apropiat oraș este Kalambaka. Meteora este inclusă n Patrimoniul mondial UNESCO. n prezent există 24 de mănăstiri, unele se găsesc ntr-o stare de ruină, n timp ce altele se conservă foarte bine, intacte și fun...Detalii

Salonic

Salonic mai este denumit și Selnik, Salonika sau Salonica si este al doilea oraș ca mărime din Grecia. Orasul Salonic a fost capitala unuia dintre cele patru districte romane ale Macedoniei și era condus de un praetor. A fost numit, Salonic, după Thessalonica, o soție a lui Cassandru și soră a lui Alexandru cel Mare, care a fondat orașul. ...Detalii

Santorini

Santorini este o insulă din Marea Egee, ce apartine arhipelagului Insulelor Ciclade-Grecia si are capitala Thira. Insula Santorini atrage turiștii mai ales datorită faimei potrivit căreia n această regiune s-a găsit legendara Atlantida. De altfel, se spune că Santorini este locul n care "sunt mai multe biserici dect case, mai mult vin dect apă, mai mulți măgari dect bărbați"....Detalii