Circuit Grecia de la 230.00 € - 8 nopti

Circuit Grecia de la 230.00 € - 8 nopti230.00 €/persoana

Transport: Autocar
Plecari din: Bucuresti
Camere: Camera Dubla
Regimuri de Masa: Mic Dejun


GRECIA circuit + sejur 9 zile (din care in 7 zile se poate face plaja si baie in mare)

PARALIA KATERINI- statiunea magazinelor cu blanuri si bijuterii din aur - Olimp, Muntele Athos-HALKIDIKI, Kalambaka, ATENA, Dion, Salonic,manastirile Meteora si Dionysos, Bulgaria (Sofia, Manastirea Rila si Veliko Trnovo).

ZIUA 1 sambata, ora 06.15 – prezentarea la imbarcare, Bucuresti-Piata Agroalimentara, Gara de Nord (Calea Grivitei- gura metrou-Muzeul CFR). Ora 6.30-deplasare din Bucuresti pe traseul Giurgiu-traversarea Bulgariei(popas 30 min. in Veliko Trnovo, vizita Manastirea Rila) - Kulata (Grecia). Cazare in Sidirokastro (Grecia).

ZIUA 2 (mic dejun). Deplasare in Halkidiki la Ouranapolis-croaziera la Muntele ATHOS. Tur Salonic: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bd. Expozitiei, Piata Aristotel, statuile ecvestre Regele C-tin si Alexandru cel Mare. Popas la Turnul Alb. Cina (pt. turistii de la hotel) si cazare in Paralia Katerini.

ZILELE:  3,4,5,6,7,8  Cazare la vile sau cazare si demipensiune la Hotel Persa-Atlantis. Plaja si baie in Marea Egee. Timp liber in Statiunea Paralia Katerini (situata la poalele Muntelui Olimp).

  • In ziua a 3-a, excursie de ½ zi la Muntele Olimp (Dion, Manastirea Dionysos).
  • In ziua a 5-a, excursie de o zi (mic dejun si cina la pachet) cu autocarul (ora 6-plecare de la hotel, ora 24-sosire la hotel) la Atena: Acropole, Stadionul Olimpic, Parlamentul, Academia, pietele Sintagma si Omonia. Timp liber, vizita Plaka-se poate lua pranzul la una din renumitele taverne cu bucatarie traditionala.
  • In ziua a 7-a, deplasare (aprox. 150 km) cu autocarul in zona Volos – optional (aprox. 15 €), croaziera la Insula Skiathos;
  • In ziua a 8-a,excursie de o zi cu autocarul la Sf. Paraschiva (loc sfant pentru alinarea durerilor) si la Kalambaka (deplasare prin Kastraki)-vizita Manastirea Marele Meteor. Popas la Zindros – centru de comercializare si confectionare a icoanelor si a altor obiecte de cult religios.

Excursiile din zilele: 2 (Salonic), 3, 5, 7 (deplasare cu autocarul in zona Volos) si 8, sunt incluse in pretul excursiei (fara biletele de intrare la obiectivele turistice si contravaloarea croazierei la Skiathos), costa in total 130 є (20+20+40+25+25) si sunt evaluate prin comparatie cu preturile practicate la aceste excursii de agentiile grecesti locale. Nu se restituie bani cand turistii nu participa la aceste excursii din motive personale.

Optional - seara greceasca.

ZIUA 9 duminica (mic dejun – pentru turistii de la hotel). Plecare din Grecia prin Bulgaria. In centrul Sofiei – vizita Catedrala Alexander Nevsky. Sosire (in conditii normale de : vreme, trafic, formalitatile vamale, etc.), aprox. ora 23, Bucuresti-Piata Agroalimentara, Gara de Nord (Calea Grivitei- gura metrou-Muzeul CFR).

PRET (include excursiile din zilele 2 - Salonic, 3, 5, 7 si 8  in valoare totala de 130 є):
VILE in Paralia Katerini (cazare): 195 € pt  18.06.  215 € pt 27.08.    230 € pt 20.08.    255 € pt 6.08. plus  35 € ( se achita obligatoriu la agentia din Romania) pentru croaziera la Muntele Athos si  excursiile: Sofia, Manastirea Rila,Veliko Trnovo.

Hotel Atlantis 3* (cazare, demipensiune, aer conditionat, piscina)-se achita in plus 125 € fata de vile.
La inscriere se achita minim 100 є. Supliment single 110 € pt vile sau 150 € pt hotel.
Grup minim 25 turisti. Copiii sub 12 ani (neimpliniti) au o reducere de 20 € pentru vile, 40 € pentru hotel. Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii.

PRETUL INCLUDE:

  • excursiile din zilele : 2 – Salonic, 3, 5, 7 si 8
  • servicii ghid roman;
  • 7 cazari la vile sau 7 cazari cu demipensiune la hotel Atlantis in Paralia Katerini;
  • o cazare cu mic dejun la hotel 2** (camere, pentru 2 persoane, cu grup sanitar propriu  cu dus);
  • transport cu autocar 2**  cu aer conditionat , taxe stradale si parcari.

Pretul nu include biletele de intrare pt. vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult, etc) si nici ghizii pt acestea.

VILE - situate in Paralia Katerini la 300 m fata de mare si plaja. Camerele (toate la etaj), pentru 2 persoane, cu : balcon, grup sanitar propriu cu dus, frigider, plita electrica, farfurii, tacamuri si pahare.

Optional (plata in Grecia, 5€/camera/zi) - aer conditionat (split cu telecomanda).

Hotel ATLANTIS 3*** (cu piscina) - situat pe malul marii (la 10 m de mare si plaja) si 300 m de centru statiunii. Camere, pentru 2 persoane, cu: balcon cu vedere (din lateral) la mare, minifrigider, TV, aer conditionat - split cu telecomanda si grup sanitar propriu cu dus. DEMIPENSIUNE–mic dejun bufet si cina (felul principal e portie).

Atena

Atena este capitala Greciei si este un oras ce a cunoscut o evoluție glorioasă, mai ales n timpul Greciei Antice. Aceasta a fost locuită ncă din Epoca Bronzului și a fost guvernată pnă n jurul anului 1000 .Hr. de regi ionieni. Putem mentiona faptul ca Acropola din Atena a fost nscrisă n anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO....Detalii

Halkidiki

Halkidiki numara 3 brate: Kassandra, Sithonia si Muntele Athos, iar primele doua ascund niste plaje minunate, pensiuni cochete si hoteluri de lux, iar peisajele ce va vor taia rasuflarea. Aici gasim un nisip fin auriu si stanci argintii ce strajuiesc adesea plajele. ...Detalii

Meteora

Meteora este unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos. Aici exista șase mănăstiri, ce sunt construite pe piloni din piatră naturală, n apropierea rului Pinos și Munții Pindului. Cel mai apropiat oraș este Kalambaka. Meteora este inclusă n Patrimoniul mondial UNESCO. n prezent există 24 de mănăstiri, unele se găsesc ntr-o stare de ruină, n timp ce altele se conservă foarte bine, intacte și fun...Detalii

Paralia Katerini

Paralia Katerini este o municipalitate din partea de est a prefecturii Pieria. Plaja este situată pe Riviera Olimpiană si este faimoasă pentru hotelurile, tavernele, restaurantele, barurile și discotecile sale....Detalii

Salonic

Salonic mai este denumit și Selnik, Salonika sau Salonica si este al doilea oraș ca mărime din Grecia. Orasul Salonic a fost capitala unuia dintre cele patru districte romane ale Macedoniei și era condus de un praetor. A fost numit, Salonic, după Thessalonica, o soție a lui Cassandru și soră a lui Alexandru cel Mare, care a fondat orașul. ...Detalii

Sofia

Sofia este capitala Bulgariei si este situata la poalele Muntelui Vitoșa. In capitala Bulgariei există urme arheologice care ne arată faptul că Sofia era locuită de inca acum șapte mii de ani, astfel că este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa. De-a lungul timpului, Sofia, a avut mai multe denumiri, iar ruine ale vechilor orașe se găsesc și astăzi....Detalii

Veliko Tarnovo

Veliko Tărnovo este un oraș dinn Bulgaria si mai este cunoscut ca find Orașul Țarilor". Orașul se afla pe malul rului Iantra fiind capitala Țaratului vlaho-bulgar dintre anii 1185-1393....Detalii