Circuit GRECIA – Sfântul Paisie Aghioritul – Muntele Athos de la 95.00 € - 3 nopti

Circuit GRECIA – Sfântul Paisie Aghioritul – Muntele Athos de la 95.00 € - 3 nopti95.00 €/persoana

Transport: Autocar
Plecari din: Bucuresti
Camere: Camera Dubla
Regimuri de Masa: Mic Dejun


GRECIA – Sfântul Paisie Aghioritul – Muntele Athos
Salonic, Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir – Souroti, Sf. Paisie Aghioritul – Mănăstirea Sf. Anastasia Vindecătoarea -Ouranopolis, croazieră în jurul Muntelui Athos – Mănăstirea Rila

Program

Ziua 1, joi, București – Salonic (700 km.)
Intalnire la ora 19.30 în București la Autogara Christian Tour, Calea Griviței, nr 158, plecare la ora 20.00 pe ruta București – Ruse – Plevna -  Sofia -  Kulata – Salonic.

Ziua 2, vineri, Tur al orașului Salonic – Paralia Katerini (70 km.)
Ajunși în Salonic ne vom îndrepta către Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir unde avem ocazia să ne închinăm la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Ne vom deplasa pe jos către Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserică din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297; ne îndreptăm către Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare și renumită biserică din Salonic) unde sunt moaştele Sfântului Vasile cel Nou și apoi către Catedrala Mitropolitană care adăpostește moaştele Sfântului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al oraşului, ridicat în sec. XV, aflat pe faleză este ultimul obiectiv pe care îl vizităm în turul pietonal al orașului Salonic. Cazare la hotel în Salonic/ Paralia Katerini.

ZIUA 3, sâmbăta, Paralia Katerini – Souroti – Ouranopolis – Paralia Katerini (430 km.)
După micul dejun ne îndreptăm către Mănăstirea Suroti. În biserica mare sunt adăpostite cu mare evlavie moaștele Sfântului Ioan Teologul și Sfântului Arsenie Capadocianul. Mănăstirea este ocrotită și de Cuviosul Paisie Aghioritul, care este înmormântat în curtea mănăstirii. De aici ne vom îndrepta către localitatea Vasilika, unde se află Mănăstirea Sfânta Anastasia Vindecătoarea. În biserica mănăstirii se păstrează Capul Sfintei Anastasia cea Izbăvitoare de otrăvuri, trupul întreg al Sfântului Teona, Lemn din Sfânta Cruce, dar făcut mănăstirii de Sfânta Teofana, dar și alte sfinte odoare. De aici ne îndreptăm către Ouranopolis de unde, opțional, se poate face o croazieră în jurul Muntelui Athos și vom putea vedea Mănăstirile Dochiariu, Xenofont, Russikon (Sf. Pantelimon), Xiropotamu, Portul Dafni, Simonopetra, Grigoriu, Dionisiu, Sf. Pavel, Schitul Nou (nea Skiti), Schitul Sfânta Ana (Agia Anna). Cazare în la hotel în Salonic/ Paralia Katerini.

ZIUA 4, duminica, Paralia Katerini – București (780 km.)
Mic dejun. Plecăm spre casa și facem o oprire la Mănăstirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei și, totodată, unul din cele mai importante monumente culturale, istorice și arhitecturale cunoscute în Europa Răsăriteană. Face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983. Mănăstirea este închinată Sfântului Ioan de Rila († 946) – un sfânt eremit de origine bulgară, despre care se crede că ar fi pus bazele primului așezământ monahal de aici în secolul al X-lea. În biserica mănăstirii se păstrează moaștele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Ne urmăm drumul spre Sofia – Ruse –  București. Se ajunge în București în funcție de trafic și formalitățile vamale. 

SERVICII INCLUSE
-transport cu autocar climatizat, clasificat;
-2 cazări cu mic dejun la hotel 3*;
-ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu și preot însoțitor /teolog

SERVICII NEINCLUSE
-intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale)
-alte taxe şi cheltuieli personale.

OPȚIONAL
-croazieră  în jurul Muntelui Athos (25 Euro)
-supliment de cină 15 Euro (2cine)
   *nu sunt incluse în tariful de bază

Salonic

Salonic mai este denumit și Selnik, Salonika sau Salonica si este al doilea oraș ca mărime din Grecia. Orasul Salonic a fost capitala unuia dintre cele patru districte romane ale Macedoniei și era condus de un praetor. A fost numit, Salonic, după Thessalonica, o soție a lui Cassandru și soră a lui Alexandru cel Mare, care a fondat orașul. ...Detalii