Circuit Polonia-Germania-Cehia de la 263.00 € - 9 nopti

Circuit Polonia-Germania-Cehia de la 263.00 € - 9 nopti355.00 €/persoana

Transport: Autocar
Plecari din: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Pitesti, Oradea, Craiova, Targu Mures, Slatina, Ploiesti, Braila, Buzau, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Suceava, Ramnicu Valcea, Arad, Bacau, Galati, Deva, Piatra Neamt, Focsani, Sebes, Chisinau, Campina
Camere: Camera Dubla
Regimuri de Masa: Mic Dejun


POLONIA, Germania, Cehia
Cracovia – Auschwitz – Czestochowa – Varşovia – Poznan – Potsdam - Berlin – Dresda – Karlovy Vary  - Praga – Karlstein – Brno – Punkva - Bratislava

Program
Ziua 1. BUCUREŞTI - BUDAPESTA (895 km) 
Ora 6:00 Plecare din Bucureşti de la Autogara Christian Tour, Calea Griviţei, nr. 158, pe ruta prezentată în tabelul de mai jos. Sosire şi cazare la Budapesta.

Ziua 2. BUDAPESTA - CRACOVIA (390 km) 
Mic dejun. Tranzitând Slovacia, se pleacă spre Cracovia, unul dintre cele mai vechi şi mai mari oraşe din Polonia, fosta reşedinţă a regilor polonezi. Pe colina Wawel, situată deasupra Vistulei, se vizitează cel mai important complex arhitectonic, aparţinând fostei reşedinţe regale: Castelul Wawel şi Catedrala fortificată Wawelska. Cazare la Cracovia.

Ziua 3. AUSCHWITZ - CZESTOCHOWA – VARȘOVIA (390 km) 
Mic dejun. Dimineaţa vizităm Muzeul Lagărului de concentrare de la Auschwitz. Plecarea spre Czestochowa la Mănăstirea Jasna-Gora, cunoscută în întreaga lume pentru icoană „Madona Neagră”, care atrage peste 5 milioane de pelerini anual. Traseul continuă spre Varşovia, care este notabilă printre capitalele Europei nu numai prin mărimea, vechimea şi frumuseţea sa cât pentru indestructibilitatea sa, o adevărată Pasare Phoenix care a renăscut de nenumărate ori din cenuşa războiului. Se vizitează Muzeul Chopin, oraşul Vechi – Stare Miasto, cu Catedrala Sf. Ioan şi Palatul Regal. Cazare la Varşovia.

Ziua 4 VARȘOVIA- POZNAN- BERLIN (590 km) 
Mic dejun. Plecare spre Germania. Pe traseu, scurtă oprire în Poznan, unul din cele mai vechi şi mai pitoreşti oraşe ale Poloniei. Seara cazare la Berlin.

Ziua 5. BERLIN- POTSDAM (80 km) 
Mic dejun. Tur de oraş cu autocarul în Berlin, apoi continuăm turul pietonal admirând: Poarta Brandenburg, Unter den Linden Strasse, Reichstag Insula muzeelor, Opera, Catedrala. Timp liber în Berlin sau excursie  opţională (15 euro) la Potsdam la Palatul Sanssouci şi splendidele sale grădini (fost Palat de Vară al Regelui Prusiei, Frederick cel Mare). Întoarcere pentru cazare la Berlin.

Ziua 6. BERLIN
Mic dejun. Dimineaţă timp liber în Berlin. Sugerăm vizita Muzeului Pergamon, conţinând renumitele colecţii din Orientul Apropiat, antichităţi clasice şi Artă Islamică, sau vizită la Palatul Charlottenburg, cel mai important palat baroc din Berlin. Cazare la Berlin.

Ziua 7. BERLIN- DRESDA- KARLOVY VARY- PRAGA (490 km) 
Mic dejun. Plecare spre Dresda, unde vom admira: Opera, Domul şi Palatul Zwinger, fastuos ornamentat în stil baroc. Programul continuă cu Karlovy Vary, binecunoscuta staţiune balneoclimaterică cu izvoare termale şi hoteluri luxoase care au atras aristocraţia secolelor trecute. Seara, opţional, croazieră fără cină pe Vltava 12 € (11 € supliment pentru cină). Cazare la Praga.

Ziua 8.  PRAGA- KARLSTEIN 
Mic dejun. Tur de oraş: Podul Carol, Catedrala Sfântul Vit, Primăria şi Turnul cu Ceas, Cartierul evreiesc etc. După amiază program liber sau excursie opţională (15 euro) la renumitul Castel Karlstein, evocând perioada de glorie a Boemiei. Cazare la Praga.

Ziua 9.  PRAGA- BRNO- PUNKVA - BRATISLAVA-BUDAPESTA (525 km) 
Mic dejun. Plecare spre Ungaria cu scurte vizite în Brno şi Bratislava. Din Brno puteţi opta  (15 euro) pentru  excursie la Peştera Punkva, cea mai vizitată peşteră a Moraviei, datorită plimbării romantice cu barca pe râul subteran Punkva. Seara, sosire la Budapesta. Opţional, la final de excursie se poate organiza contra cost o croazieră pe Dunăre (14 € fără cină /29 € cu cină), având inclus şi un scurt tur al capitalei ungare: Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matiaş. Cazare în Budapesta.

Ziua 10. BUDAPESTA- BUCUREȘTI (895 km) 
După micul dejun, plecare spre  Bucureşti. Sosire seara, după ora 23:30, în funcţie de trafic şi de formalităţile vamale.

BONUSURI
-50% REDUCERE- Croazieră pe Vlatva (fără cină) pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD.
-50% REDUCERE - Excursiile Palatul Sanssouci – Potsdam,  Castelul Karlstein, Complexul carstic Punkva, pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD.
-GRATUIT- Excursiile la Dresda si  Karlovy Vary
-NOU! Pachet asigurari inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD 

PREŢUL INCLUDE
-transport cu autocar climatizat, clasificat 2* - 4*; 
-9 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2* - 4*;
-excursiile Dresda şi  Karlovy Vary
-ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
-excursii opţionale: Potsdam, Karlstein, Croazieră pe Vlatva, Peştera Punkva, croaziera pe Dunăre, toate pentru minim 30 persoane. 
-intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.

NOTE

1.În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
2.Autocarul va prelua turiştii sosiţi la Viena cu avionul precum şi turişti de la Budapesta din / spre oraşele prin care se tranzitează România. 
3.Ordinea cazărilor şi vizitarea din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, asigurând vizitarea tuturor obiectivelor din program. 
4.Obiectivele din program marcate cu caractere bold italice se vizitează pe exterior.
5.Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi. 
6.Pentru explicaţiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali. 

Grup minim 35 pers.

Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 - 3 zile înainte de plecare) şi sunt LIMITATE în funcţie de CAPACITATEA MAXIMĂ A MIJLOCULUI DE TRANSPORT UTILIZAT (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri). Pentru mai puţin de 4 pers. /sens, turiştii pot accepta suportarea diferenţei de preţ SAU LI SE RESTITUIE DUBLUL SUMEI ACHITATE pentru transferul pe sensul neefectuat. Efectuarea transferului la plecarea în circuit, nu implică şi efectuarea transferului pentru retur, dacă nu este întrunit numărul minim de 4 pers. /sens. 

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca. 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).

Pentru turiştii din Bacău, Piatra Neamţ, Suceava şi Iaşi care nu solicită transfer, oferim GRATUIT o noapte de cazare (la dus sau la retur, la alegerea turiştilor) în Bucureşti la un hotel de 3* în apropierea Gării de Nord şi a locului de îmbarcare din Autogara Christian Tour.

ATENŢIE! Grupul NU VA AŞTEPTA turiştii care întârzie la îmbarcare.

Auschwitz

Auschwitz este numele german al orașului din apropiere, Oświęcim, situat la circa 60 kilometri vest de Cracovia. Acest oras este foarte bine cunsocut datorita lagarelor de concentrare din acest loc, iar unul din motivele pentru care a fost aleasă această localitate l constituie faptul că era un nod de cale ferată foarte dezvoltat. Orasul avea 44 de linii paralele, ceea ce facilita transportul unui att de mare număr de evrei și alte naționalități din ntreaga Europă....Detalii

Berlin

Berlin este capitala Germaniei si este cel mai mare oraș al țării. Poziția sa pe hartă este aidoma unei insule/enclave nconjurată complet de landul Brandenburg. De asemenea, Berlinul este traversat de 2 rauri, rurile Spree și Havel. Berlinul a fost capitala Germaniei ntre anii 1871 și 1945, și a redevenit capitala acesteia n anul 1990, odată cu reunificarea Germaniei și a aderării fostei Republici Democrate Germane (RDG),la Republica Federală Germania (RFG)....Detalii

Bratislava

Bratislava este capitala Slovaciei dar și cel mai mare oraș din aceasta tara. Orasul este situat pe Dunăre, aproape de granițele cu Austria și Ungaria și destul de aproape de granița cu Republica Cehă. Munții Carpați ncep pe teritoriul orașului. Aici gasim cteva universități, muzee, teatre și alte instituții culturale, printre care Slovensk filharmnia....Detalii

Brno

Brno este cel de-al doilea oraș ca mărime din Cehia. Orasul este situat n S-E Cehiei, la confluența rurilor Svitava și Svratka. Brno este cel mai important loc din punct de vedere politic și cultural al regiunii Moravia. ...Detalii

Cracovia

Cracovia este al doilea oraș ca mărime și este unul dintre cele mai vechi orase din Polonia. Acesta este situat pe Vistula si datează din secolul al VII-lea. De-a lungul timpului, Cracovia a fost unul dintre cele mai de seamă centre culturale, academice și artistice ale Poloniei și este unul dintre principalele centre economice ale ei. n anul 1978, Karol Wojtyła, arhiepiscopul Cracoviei, a fost numit papă sub numele de Papa Ioan. n același an, UNESCO a aprobat prima listă a p...Detalii

Czestochowa

Częstochowa este un municipiu din voievodatul Sileziei, aflat in S-V Poloniei. Aceasta este un loc de pelerinaj n Biserica Catolică, datorită faptului că adăpostește o icoană cunoscută sub numele Madona Neagră de la Częstochowa. Papa Ioan Paul al II-lea a fost originar din Polonia si de aceea de mai multe ori a vizitat acest sanctuar n timpul pontificatului său. n mai anul 2006 și Papa Benedict al XVI-lea a efectuat o vizită aici....Detalii

Dresda

Dresda este un oraș din Germania. Orașul a fost supus la bombardamente de aviație foarte puternice n anul 1945, cnd multi civili au fost ucisi de către aviația anglo-americană. Peisajul, atat cultural, cat si cel natural, de pe malurile Elbei din Dresda, au fost nscrise n anul 2004 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO și revocat n 2009 din cauza construirii unui pod peste Elba. ...Detalii

Karlovy Vary

Karlovy Vary este un oraș și o stațiune balneară din nord-vestul Cehiei. Orasul se afla la poalele Munților Metaliferi si este situat la vărsarea rului Tepl n Eger (Ohře) . ...Detalii

Potsdam

Potsdam este un oraș din nord-estul Germaniei. Palatele și parcurile din Potsdam au fost nscrise n anul 1990 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. ...Detalii

Poznan

Poznań este al 5-lea oraș al Poloniei ca populație și este străbătut de rul Warta, afluent al Odrei. Orașul este un important centru economic, universitar, academic, științific și cultural. Poznań-ul este singurul oraș polonez menționat n imnul național al Poloniei, Mazurca lui Dąbrowski". Numele acestuia vine probabil de la prenumele masculin slav Poznan adică "cel cunoscut" și nseamnă aparținnd lui Poznan". Mai exista o altă teorie, care spune ca numele Poznań ar fi...Detalii

Praga

Praga este capitala Republicii Cehe si este situata pe rul Vltava, n Boemia Centrală.Din anul 1992, centrul istoric al Pragăi a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial. n anul 1989, după căderea Zidului Berlinului și dupa victoria Revoluției de catifea, Cehoslovacia s-a eliberat n cele din urmă de influențele comuniste și sovietice, iar Praga a nflorit. Praga este capitala a două unități administrative ale Cehiei: Pražsk kraj - Regiunea Praga și ...Detalii

Varsovia

Varșovia este capitala Poloniei inca din anul 1596, cnd Regele Sigismund al III-lea a mutat capitala aici, de la Cracovia. Centrul vechi istoric din Varșovia a fost nscris n anul 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO....Detalii