Monumente Delhi

Fortul Rosu

Constructia reprezinta una dintre cele mai importante atractii turistice din Delhi si a fost construit din ziduri decorate cu placi ceramice de culoare rosie care sugereaza si numele obiectivului. Zidurile se intind pe o distanta de 2 km si variaza ca inaltime intre 20 si 35 fiind prevazute cu doua intrari, respectiv Poarta Delhi si Poarta Lahore. 

Poarta Indiei

Constructia inalta de 42 de metri si cu forma unui arc de triumf este una dintre cele mai cunoscute obiective turistice. Initial, piatra de temelie a monumentului a fost pusa de Ducele de Cannaught in 1921. La interval de cateva decenii, constructia a fost completata cu un alt monument important care marcheaza obtinerea independentei Indiei. In timpul zilei, zona verde din jurul Portii Indiene este folosit ca spatiu de recreere si picnicuri, iar pe timpul noptii monumentul este luminat in nuante multicolore spre admiratia vizitatorilor.

Mormantul Imparatului Humayun

Vaduva Imparatului Humayun, Hemida Bagum, a ridicat acest edificiu in memoria sotului sau in anul 1565. Considerat unul dintre cele mai frumoase exemplare de arhitectura persana, acesta este prevazut cu coridoare si cupole supraetajate. Mormantul Imparatului Humayun este pozitionat pe un piedestal din marmura, iar gradina care inconjoara acest monument este prevazuta cu alei frumoase si fantani arteziere, vegetatie bogata si un parc ce creeaza conditiile ideale de relaxare.