Lacuri

Lacul Bucura se afla in Parcul National Retezat, la altitudinea de peste 2000 m si este cel mai mare lac glaciar din Romania, avand o suprafata de aproape 9 ha. Pentru a ajunge aici, trebuie sa strabateti un traseu de o frumusete rara. In apropierea acestuia se afla si Lacul Zanoaga, acesta fiind cel mai adanc lac glaciar din tara noastra, avand o adancime de 29 de metri. Apele sale limpezi provin de la 5 izvoare principale. Apoi acesta se deverseza cu un debit de peste 250 de litri pe secunda inspre Lacul Lia. Loc ideal pentru cei indragostiti de natura, salbaticie si piscuri semete. Odata ajunsi se pot efectua ascensiuni catre: Vf Peleaga (2509 m) – cel mai inalt din Retezat, Vf. Bucura 1 si 2, Vf. Judele - precum si catre salba de lacuri: Ana, Viorica, Lia

Lacul Ochiul Beilui este situat la doar 310 metri inaltime. Forma sa este destul de surprinzatoare, lacul avand infatisarea de crater la suprafata. Ceea ce se poate spune despre acest lac este ca nu a inghetat niciodata in timpul iernii. De asemenea, vegetatia si fauna ce il inconjoara este una destul de salbatica si in acelasi timp destul de explorata de catre vizitatori romani dar si de vizitatorii din alte tari. Aici puteti vedea rate salbatice, pasari migratoare, dar si starci cenusii ce atrag  turisti in fiecare vara pentru a le admira frumusetea si raritatea


Baile Herculane

Baile Herculane

Băile Herculane este un oraș din județul Caraș-Severin,-Banat. Statiunea este situata pe Valea Cernei, în partea de sud-vest a României, la o altitudine de 168 m.
Factori naturali: climat de depresiune intramontană, cu influențe submediteraneene, sedativ-indiferent; ape minerale izotermale și hipertermale (38-60 °C), slab radioactive, hipotone, cu diferite compoziții chimice: sulfuroase, clorurate, calcice, sodice, clorurate, sodice, calcice.
Posibilități de tratament: aerohelioterapie, băi termale, în bazin descoperit, băi termale sulfuroase și sărate,în vane și bazine acoperite; buvete pentru cură internă cu ape minerale, instalații de hidrotermoterapie (și saună), electroterapie, chinetoterapie, hidrochinetoterapie, în bazine; inhaloterapie; cură de teren. Din stațiune se pot face excursii la ruinele băilor romane, Peștera Hoților(Grota Haiducilor), Grota cu Aburi si Crucea alba.
Originea Băilor Herculane se întinde pe o durată de aproape două milenii, bazele acesteia fiind puse în anul 102 d.Ch. de catre Împaratul Traian.

Timisoara

Timisoara

Timișoara este reședința și cel mai mare oraș al județului Timiș din regiunea Banat.
Timișoara este situată în sud-estul Câmpiei Panonice, în zona de divagare a râurilor Timiș și Bega, apele celor două râuriformand aici un ținut foarte mlăștinos și frecvent inundat.