Cazino Constanta

Cazinoul a reprezentat una dintre clădirile emblemă ale Constanței. În zona în care se află astăzi mai fusese, între 1880-1902, o construcție de lemn, o cazină, cum se numea, loc pentru spectacole de teatru, baluri, loc de recreare pentru turiști.  Constructia acestuia a inceput in anul 1908 sub influența cosmopolitană a cazinourilor epocii, a fost terminat în  anul 1910, când este și inaugurat, dar in anul 1912 s-au facut ultimele retusuri. Cazinoul era o sală de paiantă, cu pereții interiori captușiti cu scânduri vopsite în ulei și ”servea de distracțiune vizitatorilor în sezonul băilor”, putând fi utilizat și pentru ”baluri de binefacere organizate de primărie”, Acesta este alcătuit dintr-o sală de dans, doua săli de lectură, pentru ziare și reviste, doua săli de jocuri și celebra ”terasă de pe malul mării”, împodobit cu drapele și destul de spațios a devenit locul de întalnire al tuturor.

Ultimile lucrări de restaurare și modernizare ale Cazinoului au fost efectuate în anul 1937 de către proiectantul Daniel Renard. 


Cap Aurora

Cap Aurora

Aurora este una dintre cele șase stațiuni balneoclimaterice aflate pe litoralul românesc al Mării Negre. Statiunea este situata în arealul Comorova din raza comunei Mangalia.
Stațiunea Aurora este deseori numită Cap Aurora, datoria faptului că se află chiar la capul Aurora care desparte golfulețul.

Mamaia

Mamaia

Mamaia este o stațiune turistică de vară a litoralului românesc, situata pe malul vestic al Mării Negre. Aceasta este situată în nordul Municipiului Constanța, România, din care face parte. 

Mamaia este o construită pe un grind litoral între Marea Neagră și limanul numit Siutghiol (Süt-Göl: "lacul lăptos" în turcește). Grindul are o lungime de 8 km, însă o lățime de doar 300 m. Plaja foarte lungă, cu o lățime de până la 250 m, este acoperită cu un nisip foarte fin, parte mineral, parte cochilifer. De asemenea de-a lungul acesteia gasim multe magazine, restaurante, terase, cluburi și discoteci.

Eforie Nord

Eforie Nord

Eforie este un oraș de pe litoralul românesc, situat pe malul Mării Negre și este compus din localitățile Eforie Nord, respectiv Eforie Sud. 
Orașul a fost fondat în anul 1966 prin unificarea administrativă a actualelor localități componente. 

Mangalia

Mangalia

Mangalia este un municipiu din județul Constanța- România. Aceasta este așezat aproape de extremitatea sudică a litoralului românesc. 
Localitatea este menționată sub numele de Pangalla sau Pancalia în portulanele genoveze din secolul al XIII-lea. Forma de „Mangalia” apare pentru prima dată în anul 1593. 

Constanta

Constanta

Constanța este un municipiu aflat pe coasta Mării Negre, în partea de sud-est a României, în regiunea istorică Dobrogea. 
Constanța este orașul cel mai vechi atestat de pe teritoriul României, prima atestare documentară datand din anul 657 î.Hr., ând pe locul actualei peninsule s-a format o colonie greacă numită Tomis. 

Saturn

Saturn

Saturn este o statiune din judetul Constanta, si face parte din litoralul Marii Negre. 
Aici veti gasi spatii verzi si zone de agrement. De asemenea aici veti gasi si numeroase obiective turistice precum: Cetatea Callatis, Cetatea Histria, Cetatea Tomis, Delfinariul din Constanta sau Muzeul Marinei Romane.

Venus

Venus

Venus este o statiune de pe litoralul romanesc al Marii Negre. Aceasta statiune este cunoscuta pentru cea mai lata plaja de pe intreg litoralul romanesc.
Numele statiunii provine de la Zeita Frumusetii. De asemenea, aceasta este o statiune balneara inca din anul 1972.
Aici veti casti un climat maritim, bogat in aerosoli salini. Apa marii este clorurata, sulfatata, sodica, magneziana etc.

Costinesti

Costinesti

Costinești este o localitate-stațiune de pe litoralul românesc, din județul Constanța, România. Aceasta se afla la țărmul Mării Negre, reședință a comunei cu același nume. 
El a evoluat dintr-un mic sat pescăresc (1960) într-o destinație de vară, foarte populară printre cei tineri și în special pentru studenți.
Stațiunea are un lac mic în interiorul țărmului, lacul Costinești, care are o suprafață de 7 hectare, și adâncime mică, fiind înainte de inundații, separat de mare printr-un cordon de nisip. Lacul este unicul de pe litoralul României care nu este alimentat subteran. Datorită gradului de salinitate ridicat s-a format un strat considerabil de nămol folosit la tratarea bolilor reumatice.

Neptun

Neptun

Statiunea Neptun este localizat intre statiunile Jupiter si Olimp. In aceasta statiune gasim numeroase lacuri, lacuri situate intre statiune si litoral. In Neptun veti gasi vegetatie bogata . Chiar daca pe plaja nu veti gasi nici un hotel, in schimb veti gasi numeroase terase si restaurante, dar si baruri si cafenele.

Olimp

Olimp

Statiunea Olimp este una dintre cele mai cautate statiuni de pe litoralul Marii Negre. Aceasta statiune este situata in prelungirea statiunii Neptun. 
Aici veti gasi o faleza inalta ce ofera o vedere supervba asupra Marii Negre.

Jupiter

Jupiter

Jupiter este o statiune de pe litoralul romanesc al Marii Negre. Aceasta statiune nu este de dimeniunsiu mari, ci chiar mica dar cocheta. Aceasta se afla intre statiunile Venus si Neptun. 
In continuarea plajei acestei statiuni, se afla plaja statiunii Neptun.

Eforie Sud

Eforie Sud

Eforie Sud este o localitate de pe litoralul românesc.
Înainte de Al Doilea Război Mondial localitatea s-a numit Carmen Sylva, nume ce semnifica pseudonimul literar al reginei Elisabeta(1843-1916). 
Statiunea Eforie Sud a fost înființată de Ioan Movilă, un boier din părțile Moldovei, in anul 1899, atunci când s-a pus piatra de temelie a hotelului Movilă.