Manastiri Insula Creta

Manastirea Arkadi a fost construita incepand cu secolul al XVI-lea. Manastirea a fost pe vremuri unul dintre cele mai mari centre culturale din perioada Renasterii. Aceasta este una dintre cele mai apreciate constructii din Insula Creta, fiind un important centru pentru lumea crestin-ortodoxa de pe intreaga Terra. Manastirea Arkadi este inconjurata de maslini si de podgorii.

Manastirea Agia Triada este situata in apropierea localitatii Kalambaka. Mai este cunoscuta sub numele de Manastirea Sfintei Treimi. Manastirea Agia Triada a devenit celebra dupa ce au fost turnate niste scene pentru unul din filmele din seria lui Bond. Este manastirea care ocupa cea mai spectaculoasa pozitie din cele sase manastiri de la Meteora. Este alcatuita dintr-o biserica, o trapeza, cateva chilii si o curte.

Manastirea Preveli a fost fondata in secolul al XVI-lea de Parintele Jacob Preveli, in perioada ocupatiei turcesti. Timp de multi ani a jucat un rol important ca centru de studii (manastirea detine o biblioteca bogata) si in pastrarea unor traditii artistice (picturi, icoane, sculpturi). Manastirea are un trecut glorios, asta datorita calugarilor sai si eforturilor depuse pentru libertate si educarea locuitorilor cretani. Tot aici se gaseste o fantana pe care se gaseste un palindrom ce spune : "Curata-mi sufletul, nu doar fata", inscriptie ce dateaza din anul 1701.


Creta

Creta

Creta este cea mai sudică insulă greacă spre Marea Egee si constituie una din provinciile Greciei. La rândul ei, provincia Creta cuprinde următoarele 4 Prefecturi: Cania, Heraklion, Lasithi și Rethimno.
Insula este folosită mai ales în cultura viței de vie, măslinului și a fructelor, dar aici gasim și plantații de legume, ce folosesc sisteme de irigații.

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos este un oraș si un port din Creta. Orasul se află în estul insulei, la Marea Mediterană.

Numele Agios Nikolaos înseamnă Sfântul Nicolae, Nicolae fiind considerat patronul marinarilor. 

Heraklion

Heraklion

Heraklion este capitala insulei Creta și este cel mai mare oraș din această insulă . In trecut acesta purta numele: Candia.

Vestigiile palatului minoic din Cnossos, excavate și restaurate de arheologul englez Sir Arthur Evans, se află la cca 5 km sud-est de oraș.

În oraș se află un aeroport internațional, numit după scriitorul Nikos Kazantzakis, născut în acest oraș.

Malia

Malia

Malia este un oras de coasta din Grecia, in Insula Creta. Malia este o atractie turistica datorita semnificatiei arheologice si datorita vietii de noapte. 

Hersonissos

Hersonissos

Hersonissos este un orasel din nordul Cretei, la granita dintre Marea Mediterana si Marea Egee.
Acesta este oficial Portul Hersonissos. Prin turism, oraselul s-a dezvoltat dintr-un mic port, intr-o statiune adevarata. 
Datorita faptului ca este un oras orientat catre turism, pe strada principala gasim multe magazine cu suveniruri, dar si alt fel de magazine si restaurante. De asemenea aici gasim si un Acvariu, numit Aquaworld Aquarium.

 

Agia Pelagia

Agia Pelagia

Agia Pelagia este un mic orasel de coasta, ce are o plaja superba ce se potriveste de minune pentru vacantele de relaxare din Creta.
In trecut, Agia Pelagia a fost distrusa de apa, cel putin de 2 ori.

Kokkini Hani

Kokkini Hani

Kokkini Hani este situat la 14 km est de Heraklion si a devenit cunoscuta la începutul anilor 1900 când au fost construite mai multe cladiri, inclusiv o Hani, care era un fel de han pentru oameni şi animale. 
La începutul anilor '60, mai multe hoteluri au fost construite, iar Kokkini Hani a devenit o cunoscută staţiune de vacanţă 

Kokkini Hani s-a dezvoltat rapid în primul rând din cauza restaurantelor si tavernelor sale de pe plaja minunată, cu meniuri suficient de diferite pentru a satisface toate gusturile - inclusiv bucătăria tradiţională locală, fructe de mare proaspete, meniuri in engleză, italiană; specialităţi ca pizza italiană autentică. 

Rethymno

Rethymno

Rethymnon este un oraș din Grecia si este situat în vestul Insulei Creta.

Gouves

Gouves

Gouves este localizata la 18 km este de Heraklion, aproape de Gournes. 
Aceasta e o localitate ce acopera mai multe saturi mici si este populara datorita statiunii Kato Gouves si a satului traditional Pano Gouves.